Over mij

Mijn naam is Elzeline de Graaf en ik ben afgestudeerd als verlies- en rouwtherapeut. Vanaf mijn middelbare schoolopleiding was mijn passie altijd al: ondersteuning mogen bieden aan wie tijdelijk hulp nodig heeft. Ik heb dan ook vele jaren met veel enthousiasme bij de Koninklijke Kentalis gewerkt als systeemgericht behandelaar. Met als specialisme ouders ondersteunen in de hulpvragen rondom hun auditief beperkte kind. Tijdens dit werk zag ik dat verlies en rouw, in de breedste zin van het woord, ook hier zichtbaar waren. Om op een respectvolle manier hulp te bieden, ben ik op zoek gegaan naar een passende studie. Dat werd de post-bachelor opleiding Rouwbegeleidingskunde aan de Utrechtse Hogeschool. Ook heb ik de cursus Psychopathologie en de DSM-5 gevolgd. Nadat ik deze opleidingen met goed gevolg had afgerond, heb ik mijn eigen praktijk Visie op Verlies opgericht.

Ik ben aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Ook houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil door het volgen van (bij)scholing, workshops en het lezen van vakliteratuur. Tevens neem ik deel aan een intervisiegroep.


Toen ik bij jou kwam, waren mijn papa en mama gescheiden. Mijn verhalen mocht ik tekenen. Mijn papa en mama kijken hier samen met mij veel naar. Ik kan er nu veel beter met ze over praten.

Jesper

9 jaar, kind van gescheiden ouders

Op het moment dat Tim ernstig ziek werd, konden we moeilijk met elkaar praten over onze angsten en ons verdriet. Jij hebt ons dat geleerd. We namen naast het zorgen voor Tim ook tijd voor onszelf. Ons gezin is daardoor alleen maar hechter geworden. Dank daarvoor!

Familie Van der Plaat

Ernstig zieke zoon van 9 jaar

Als jij komt, mag ik alles zeggen. Met jou kan ik ook in gebaren praten. Jij begrijpt me. We kijken samen ook naar leuke dingen. Daar word ik weer blij van.

David

13 jaar, auditief beperkt


Vraag vrijblijvend een gesprek aan om kennis te maken

Specialisatie

In mijn praktijk begeleid ik (auditief beperkte) kinderen, jongeren, (jong) volwassenen, echtparen en gezinnen. Voor het hulp bieden aan auditief beperkten, beheers ik de Nederlandse Gebarentaal.

Mensen omschrijven mij als…

Mensen uit mijn omgeving typeren mij als iemand die rustig is, goed kan luisteren, empathisch is, ruimte biedt voor het vertellen van jouw verhaal en voor het uiten van jouw emoties, (positief) kritisch is en jou in je waarde laat.

Zowel als systeemgericht behandelaar en ook als rouwtherapeut ben ik contextueel opgeleid. Binnen de begeleiding kan deze contextuele methode ook worden ingezet.